Syv S-medlemmer på vippen

S-tilbagegang på syv-otte mandater truer folketingsmedlemmerne Jacob Buksti, Ole Vagn Christensen, Niels Sindal, Carsten Hansen, Sophie Hæstorp Andersen, Inger Bierbaum, Jørn Pedersen, Claus Larsen-Jensen og Carsten Bo Jensen. Nyopstillede Christine Antorini får det svært.
Gitte Madsen

Der er tale om en finkæmning, der kommer til at gøre rigtig ondt, og hvor kun de allermest hårdføre slipper stakåndede igennem.

Gitte Madsen
Valganalytiker, Altinget.dk
Fakta
S-stemmer:
  • FV 2001: 52 mandater
  • Altinget.dks snit 27/1-30/1: 44 mandater
  • Altinget.dks snit 30/1-2/2: 45 mandater


  • Kilde: Altinget.dk
    Det kan let gå hen at blive et særdeles skæbnesvangert valg for en række af de socialdemokratiske folketingsmedlemmer, hvis de nuværende elendige meningsmålinger holder stik.

    Efter Altinget.dks vurdering står hele syv af de nuværende MFere lige nu til at måtte forlade den lovgivende forsamling ufrivilligt efter valget på tirsdag.

    En tilbagegang på en 5-8 mandater, som meningsmålingerne har spået oppositionspartiet det meste af valgkampen, ser ikke kun ud til at gå ud over de MFere, som blev valgt på de yderligste mandater i 2001. Også mangeårige folketingsmedlemmer og en tidligere minister kommer måske til at bide i græsset, fordi den reducerede vælgertilslutning fremskynder afslutningen på deres folketingskarriere til dette valg.

    Beregning ved professor Søren Risbjerg Thomsen til Altinget.dk af i hvilken geografisk rækkefølge Socialdemokraternes mandater falder ved forskellige scenarier for vælgertilslutning samt redaktionens vurdering af, hvilke navne, der kommer til at beklæde de pågældende mandater.

    Altinget logoChristiansborg
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    0:000:00