Om  
Henriette Ergemann

Tidligere næstformand forlader Nye Borgerlige

Henriette Ergemann nåede at sidde 13 dage som næstformand for Nye Borgerlige, inden hun trak sig fra posten. Forløbet har svækket hendes tillid til partifællerne, og nu forlader hun partiet og stifter lokallisten "Frit Borgerligt Fællesskab".

Henriette Ergemann blev valgt som Nye Borgerliges næstformand 7. februar, men trak sig kort efter fra posten. Nu står partiet uden næstformand indtil det ordinære årsmøde i oktober.
Henriette Ergemann blev valgt som Nye Borgerliges næstformand 7. februar, men trak sig kort efter fra posten. Nu står partiet uden næstformand indtil det ordinære årsmøde i oktober.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Cecilie Fischer

13 dage på posten som næstformand for Nye Borgerlige blev det til for Henriette Ergemann, inden hun 20. februar trak sig fra posten efter det, hun betegner som en periode med massivt pres fra medierne.

Det var især Henriette Ergemanns udtalelser om regeringens coronahåndtering under pandemien, som var genstand for offentlighedens opmærksomhed.

Men nu har den tidligere næstformand valgt at gå skridtet videre og melde sig ud af partiet.

Hun fortsætter sit politiske arbejde i kommunalbestyrelsen i Kalundborg – dog ikke som løsgænger, men som en del af den nye landsdækkende lokalliste Frit Borgerligt Fællesskab, der favner en række borgerlige løsgængere med en politisk post i byråd eller kommunalbestyrelser.

Intern strid i partiet

Henriette Ergemann fremhæver, at det ikke kun var presset fra medierne, men også interne stridigheder i partiet, der fik hende til at træffe beslutningen om at forlade partiet.

"Pressens klapjagt pressede mig, og samtidig blev jeg gjort bekendt med at 10-15 byrådsmedlemmer ville gå, hvis ikke jeg trak mig fra posten," skriver hun i et opslag på Facebook og fortsætter:

"Jeg har tænkt meget de sidste par uger og er kommet til den konklusion, at hvis mine ambitioner rækker til mere end kommunalpolitik, vil opgaven være umulig som det ser ud nu, og ikke mindst her."

Det er således også den tidligere næstformands politiske ambitioner, som hun ikke længere tror på kan indfries inden for Nye Borgerliges rammer. Henriette Ergemann havde ellers baglandets støtte, da hun blev valgt som næstformand med 204 ud af 317 stemmer til partiets ekstraordinære generalforsamling 7. februar.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henriette Ergemann

Byrådsmedlem (løsgænger, fhv. NB), Kalundborg Kommune, fhv. næstformand, Nye Borgerlige, selvstændig

0:000:00