Ugen i dansk politik: EU-topmøde på video og Søren Pind i vidneskranken

OVERBLIK: Forhenværende justitsminister Søren Pind (V) skal afhøres af Instrukskommissionen på fredag, hvor også EU-landenes statsledere mødes om EU-budgettet. Få overblikket over ugen i dansk politik.

Velkommen til endnu en travl uge i dansk politik.

Ugen byder på mere genåbning af den offentlige sektor og en række ministersamråd, og så skal forhenværende justitsminister Søren Pind (V) afhøres af Instrukskommissionen.

Mandag

Som led i fase tre af genåbningen af Danmark udvides den fysiske tilstedeværelse i den offentlige sektor, så offentligt ansatte i Region Hovedstaden og Region Sjælland vil kunne vende tilbage til deres arbejdsplads. De har i modsætning til landets andre regioner været længere tid om genåbningen, da smittetrykket har været højere i København og på Sjælland.

Tirsdag

De Økonomiske Råds formandskab offentliggør lidt over middag en vurdering af Danmarks økonomi og offentlige finanser. Vurderingen, der dækker perioden frem til 2021, danner grundlag for en række overvejelser om den økonomiske politik. Formandskabet har inviteret medlemmer af Det Økonomiske Råd til et ekstraordinært møde, hvor formålet er at diskutere den økonomiske situation og politik.

Klokken 13.30 mødes Det Udenrigspolitiske Nævn, hvor det kommende EU-topmøde fredag er på dagsordenen. Statsminister Mette Frederiksen (S) ventes derfor at deltage.

Klokken 14.45 er beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) og sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) kaldt i åbent samråd om, hvordan ministrene vil sikre, at der er tilgængelige værnemidler i ældreplejen. Samrådsspørgsmålet er stillet af Jane Heitmann (V).

Onsdag

Miljø- og Fødevareudvalget har kaldt miljøminister Lea Wermelin (S) i samråd om miljøfremmede stoffer i vandmiljøet. Det sker klokken 14. Under et samråd 8. januar 2020 oplyste ministeren, at man ikke ved nok om de miljøfremmende stoffer i vandmiljøet, og at ministeren med henblik på de kommende vandplaner ønsker en konkret strategi for miljøfremmede stoffer og bedre målinger heraf. Udvalget har på baggrund heraf bedt ministeren redegøre for ministerens konkrete strategi for den kommende vandplanperiode.

Torsdag

Udenrigsudvalget har kaldt udenrigsminister Jeppe Kofod (S) i samråd om den amerikanske præsidents fredsplan for Israel og Palæstina. På samrådet klokken 9 skal udenrigsministeren orientere om, hvordan regeringen har reageret i forhold til fredsplanen, og derudover orientere om, hvad regeringen vil gøre for at forebygge eller afværge den israelske premierministers, Benjamin Netanyahus, planer om at annektere dele af Vestbredden.

Fredag

Klokken 9 indkaldes tidligere justitsminister Søren Pind (V) i Retten på Frederiksberg som vidne ved Instrukskommissionen, der blev nedsat 22. januar.

Klokken 10 mødes Mette Frederiksen med de øvrige EU-landes statsledere til video-topmøde, hvor EU-budgettet diskuteres.

Forrige artikel Frederiksens netværk: Først erobrede de partiet, så vandt de regeringsmagten Frederiksens netværk: Først erobrede de partiet, så vandt de regeringsmagten Næste artikel Klimadagsordenen blev slået omkuld af corona. Kan den få momentum igen? Klimadagsordenen blev slået omkuld af corona. Kan den få momentum igen?
Frank Jensens problemer er først lige begyndt

Frank Jensens problemer er først lige begyndt

ANALYSE: Oprørerne mod Frank Jensen har ikke styrke til at vælte ham endnu. Men nedslidningen er i gang på flere fronter, og spørgsmålet er, hvor længe partiet og han selv tror på, at overborgmesteren faktisk kan vinde valget i 2021.