Ugens målinger: Danskernes støtte til EU er vokset

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. I denne uge om danskernes EU-støtte, dyrere cigaretter, Venstres hovedstadskvaler, modvilje mod salg af TV 2 og fortsat støtte til lønmodtagerne i OK18-konflikten.

Danskernes støtte til EU er vokset markant siden Brexit
Opbakningen til det europæiske projekt led et gevaldigt knæk, da briterne i juni 2016 stemte sig ud af EU. Perspektiverne for et Brexit satte både før og efter afstemningen gang i en masse spekulationer herhjemme.

En måned inden briternes afstemning spurgte Epinion et repræsentativt udsnit af de danske vælgere, hvor de ville sætte kryds ved en folkeafstemning om det danske EU-medlemskab. 37 procent ville her stemme sig ud af EU, mens 44 procent ville forblive i EU. I dag ser disse tal meget anderledes ud, viser en ny måling foretaget af Epinion for DR.

Ved en hypotetisk folkeafstemning om Danmarks medlemskab af EU vil 55 procent af danskerne svare ja til at forblive i unionen, mens kun 28 procent vil melde sig ud. Ja-siden har dermed fået et markant større forspring siden dengang, briterne skulle til valgurnerne, og det skyldes blandt andet, at en stor andel af de borgerlige vælgere har skiftet mening.

Login