Ugens målinger: Mette Frederiksen sniger sig frem og danskerne vil beholde EU-forbehold

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. I denne uge om EU-forbeholdene, landets grønneste parti og danskernes foretrukne statsminister.

I december 2015 blev de danske vælgere bedt om at genoverveje retsforbeholdet i en folkeafstemning, der endte med en sejr til nej-siden. En ny måling viser, at danskerne stadig foretrækker status quo på spørgsmålet om EU-forbeholdene.
I december 2015 blev de danske vælgere bedt om at genoverveje retsforbeholdet i en folkeafstemning, der endte med en sejr til nej-siden. En ny måling viser, at danskerne stadig foretrækker status quo på spørgsmålet om EU-forbeholdene.Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Simon Friis Date

Mette Frederiksen lægger afstand til Løkke efter OK18-dyk
Partilederne for landets største to partier har ikke nødvendigvis overbevist alle vælgerne om deres statsministerielle duelighed, men står slaget mellem Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen peger flest på sidstnævnte.

Efter at have dykket i målingerne sammen med sit parti i forbindelse med OK18-forhandlingerne, lægger Frederiksen igen afstand til Løkke ifølge en ny måling foretaget af Norstat for Altinget og Jyllands-Posten. 28 procent peger på den socialdemokratiske formand som landets kommende statsminister, mens 22 procent peger på Lars Løkke Rasmussen.

Sidste måneds statsministermåling gav Frederiksen 26 procent – en bemærkelsesværdig nedgang fra 32 procent i den foregående. Med 28 procent i denne måling kan S-formanden siges at have vendt skuden, men der er stadig langt til de 38 procent, som målinger gav hende for et års tid siden.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00