Ugens målinger: Søren Pape er topscorer i ny popularitetsmåling

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. Denne gang er der godt nyt til Søren Pape Poulsen (K) og dårligt nyt til Jakob Ellemann-Jensen (V).

Godmorgen og velkommen til årets sidste gennemgang af de politiske meningsmålinger.

Pape er populær
Vi starter med en popularitetsmåling, som Epinion har lavet for DR og Altinget.

I Epinions målinger svarer respondenterne på, om de er positivt eller negativt stemte over for 32 udvalgte politikere.

De to tal holdes så op mod hinanden i en samlet popularitetsscore.

Helt i toppen af Epinions liste finder man den konservative partiformand, Søren Pape Poulsen. 54 procent af de adspurgte har et positivt syn på K-formanden, mens 24 procent har et negativt syn på den tidligere justitsminister. Det giver ham en samlet score på 30 procent.

Han er skarpt forfulgt af statsminister Mette Frederiksen (S), som 58 procent af danskerne har et positivt syn på. Det gør hende til topscorer i den kategori. Til gengæld har 32 procent et negativt syn på S-formanden, hvilket tilsammen giver hende 26 procent på positiv/negativ-skalaen.

Herefter følger de tre socialdemokstatiske ministre Magnus Heunicke, Mattias Tesfaye og Nicolai Wammen.

I bunden af listen finder man blandt andet Alex Vanopslagh (LA), Kristian Thulesen Dahl (DF), Joy Mogensen (S) og Pernille Vermund (NB).

Målingen er heller ikke godt nyt for Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen. I marts var 43 procent af de adspurgte positivt stemt over for ham, mens blot 26 procent var negativt stemt. I den nyeste måling svarer blot 33 procent, at de er positivt stemt, mens hele 46 procent er negativt stemt over for Jakob Ellemann-Jensen.

Målingen er lavet på baggrund af i alt 1012 gennemførte interviews med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover.

Data er indsamlet fra 2. til 8. december. 

Julelukket i kirken?
Julen står for døren, og det samme gør årets julegudstjenester.

Men bør man overhovedet holde traditionen i hævd, når smitte- og indlægstallene stiger?

Ifølge en ny meningsmåling, som Megafon har lavet for TV 2 og Politikken, er danskerne splittede i spørgsmålet.

I målingen svarer 42 procent af de adspurgte, at julegudstjenesterne bør aflyses, mens 48 procent mener, at de bør afholdes med coronaforholdsregler.

Fire procent mener, at gudstjenesterne bør afholdes som normalt.

Ifølge Bjarke Frost Nielsen, der er professor i klinisk mikrobiologi ved Syddansk Universitet, “bør man lade være med at gå i kirke for tiden".

"Det er mere forsvarligt at holde juleaften med sin familie, end det er at gå til julegudstjeneste," siger han til Berlingske.

SF’s sundhedsordfører, Kirsten Normann Andersen, er enig. 

“Det giver simpelthen ikke mening, at vi går ud og mødes med mange mennesker, vi ikke kender, i en situation, hvor det er det, vi skal prøve at lade være med,” siger hun til DR.

Kirkeminister Joy Mogensen (S) har indtil videre bedt sundhedsmyndighederne om at give retningslinjerne for kirkerne "et ekstra servicetjek".

Kinakritisk
Mange danskere har et negativt syn på Kina. Det er konklusionen i en meningsmåling, som Kantar Gallup har lavet for Berlingske.

I målingen svarer over halvdelen af de adspurgte, at deres syn på Kina er blevet mere negativt det seneste år.

I alt mener 74 procent af de adspurgte, at Kina spiller en “negativ” eller “meget negativ” rolle som global stormagt.

Desuden svarer 87 procent, at regeringen skal stille krav om overholdelse af menneskerettighederne, hvis Danmark fortsat skal have en politisk samarbejdsaftale med Kina.

I starten af det nye år præsenterer regeringen en ny udenrigspolitisk strategi, der skal danne grundlag for en fornyelse af den dansk-kinesiske partnerskabsaftale, der blev etableret i 2007 og opdateret i 2017.

Forrige artikel Ugens målinger: Socialdemokratiet går frem trods minkskandale Ugens målinger: Socialdemokratiet går frem trods minkskandale Næste artikel Professorer: Nyt politikerforum skal forny det danske demokrati Professorer: Nyt politikerforum skal forny det danske demokrati
Mai Villadsen klar favorit som ny spids for Enhedslisten

Mai Villadsen klar favorit som ny spids for Enhedslisten

ANALYSE: Enhedslisten ventes at vælge ny politisk ordfører inden for det næste halve år, og pilen peger på klimaordfører Mai Villiadsen. Det vil signalere en videreførelse af den mere folkelige linje, partiet har anlagt de senere år.