Om  
Ulrik Nødgaard

Ulrik Nødgaard ny direktør i Finansrådet

Finansrådets bestyrelse har mandag udnævnt Ulrik Nødgaard som ny direktør. Han kommer fra Finanstilsynet, hvor han har været direktør siden 2009.

Christian Juhl Mølgaard

Ulrik Nødgaard (45) rykker fra Finanstilsynet til Finansrådet. Det fremgår af en pressemeddelelse

Igennem forskellige stillinger i det daværende Økonomi- og Erhvervsministerium har Ulrik Nødgaard i løbet af sin karriere beskæftiget sig indgående med forskellige aspekter af den finansielle sektor både i Danmark og på internationalt niveau. Han er uddannet cand.oecon. fra Aarhus Universitet og har også en mastergrad i økonomi fra University of Warwick.

I 2000 blev han kontorchef for økonomisk politik i Økonomiministeriet, og året efter kontorchef for Økonomi- og Erhvervsministeriets enhed for strukturpolitik og strukturovervågning. I 2005 blev han udnævnt til finansdirektør i ministeriet. Her sad han, indtil han i 2009 blev udnævnt til direktør i Finanstilsynet. 

Finansrådets nuværende direktør Jørgen A. Horwitz, der har siddet i stillingen siden 2002, fortsætter på posten frem til udgangen af juni måned. Frem til Ulrik Nødgaards tiltræden varetager vicedirektør Louise Mogensen den daglige ledelse i samarbejde med formandskabet.

Finansrådets nye direktør tiltræder 10. august.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00