Undren over S-støtte til ældremilliard

Erik Christensen (S) i Folketingssalen fredag 22. januar 2016.

ÆLDREPLEJE: Selvom Socialdemokraterne åbent kritiserede regeringen, stemte de alligevel for forslaget om kommunal værdighedspolitik på ældreområdet. Venstre undrer sig.

“Ord på et stykke papir” og “tager med den ene hånd og giver med den anden”, var nogle af ordene, som Socialdemokratiets Erik Christensen brugte om regeringens ældrepolitik. Men på trods af kritikken stemte Socialdemokraterne alligevel for forslaget.

“Selvom regeringen og Dansk Folkeparti bryster sig af deres nye værdighedsmilliard, så tager de faktisk med den ene hånd og giver med den anden. I sommerens kommuneaftale omlagde regeringen ældremilliarden til bloktilskuddet, hvilket betyder, at mange kommuner mister penge,” sagde Erik Christensen (S).

Socialdemokratiet støttede dog forslaget på trods af forbeholdene.

“Vi støtter lovforslaget, selvom vi mener, at værdighedsmilliarden ikke kommer til at fungere som et løft, men snarere som et plaster på såret oven på den politik, som regeringen fører,” lød det fra Erik Christensen.

Det vakte undren hos sundheds- og ældreminister Sophie Løhde, at Socialdemokraterne stemte for forslaget, da de åbenlyst havde en lang række forbehold.

“Jeg deler flere af ordførernes undren over, hvorfor Socialdemokratiet stemmer for lovforslaget, når man samtidig har så travlt med at kritisere det. Den socialdemokratiske ordfører sagde blandt andet, at det her mere er signalpolitik end real politik. Hvis det er korrekt, kan man jo spørge sig selv om, hvorfor man så ikke stemmer imod,” sagde Sophie Løhde (V).

Lovforslaget kan læses her.

Forrige artikel Bødskov: Hjort er ikke kørt træt Bødskov: Hjort er ikke kørt træt Næste artikel Hjort: Udflytningspris må vente 14 dage Hjort: Udflytningspris må vente 14 dage