Urafstemning skyld i 2000 nye medlemmer

Formandsopgør i S skyld i markant medlemsfremgang. Partisekretær regner med 2000 nye medlemmer på den konto. Lektor i statskundskab på Københavns Universitet Lars Bille bekræfter tendensen.
Mikael Børsting

Mit eget gæt er, at vi har fået 3000 nye medlemmer på grund af valget, og vi har fået 2000 nye medlemmer på grund af urafstemningen

Jens Christiansen
Partisekretær hos Socialdemokraterne
Medlemmerne strømmer til Socialdemokraterne, der oplever en voldsom fremgang for tiden.

Ifølge partisekretær Jens Christiansen har Socialdemokraterne fået 2000 nye medlemmer alene på grund af formandsvalget i partiet, og tæller man det hele sammen, har S fået 5000 nye medlemmer de seneste fire måneder.

Optimse hos S
Men træerne vokser ikke ind himlen. På et valgår får Socialdemokraterne typisk 5.-6.000 nye medlemmer, mens det samme antal glemmer at betale årskontingent, og dermed glider ud af partiet. Alligevel er der optimisme at spore hos partisekretæren:

"Det er en faktuel kendsgerning, at der er kommet flere medlemmer i partiet på baggrund af mere indflydelse i forbindelse med urafstemningen. Der er altid en medlemsfremgang for et parti efter et valg, fordi mange får lyst til at være med i politik. I 2001-valget fik vi godt 2500 nye medlemmer," pointerer Jens Christiansen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00