Debat

Usympatisk Bendtsen-angreb på arbejdsløse

Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Det er ikke svært at gennemskue Bendt Bendtsens sigte med udtalelserne. De lavtlønnede på arbejdsmarkedet skal spilles ud imod de stadig flere arbejdsløse.

Dennis Kristensen
Forbundsformand, FOA
De konservatives formand, økonomiminister Bendt Bendtsen, misbrugte i weekenden hjemmehjælpernes lønudvikling til et usympatisk angreb på de arbejdsløse, da han foreslog, at visse overførelsesindkomster fremover kun skal reguleres med prisudviklingen. Hans tal holder nemlig ikke vand.

Jeg ved ikke, hvor Bendt Bendtsen har sine tal fra. Men når han påstår, at folk på overførelsesindkomster stiger mere i løn end hjemmehjælpere, så stemmer det ikke overens med vores statistikker. Set over en periode på fem år er lønnen steget med 16,3 procent, mens dagpengene er steget med 15,8 procent. Hvis dagpengene i den periode var blevet reguleret efter Bendt Bendtsens principper, var de kun steget med 12,9 procent, og de arbejdsløse havde mistet omkring 4.000 kroner om året.

År for år vil kontanthjælps- og dagpengemodtagere altså tabe mere og mere i forhold det øvrige samfunds indkomstudvikling.

Det er ikke svært at gennemskue Bendt Bendtsens sigte med udtalelserne. De lavtlønnede på arbejdsmarkedet skal spilles ud imod de stadig flere arbejdsløse, som regeringen gør så lidt som muligt for at få i arbejde igen.

I stedet for at praktisere del og hersk politik burde regeringen være med til at skabe de arbejdspladser, der er nødvendige, så folk ikke behøver at gå på understøttelse.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bendt Bendtsen

Formand for Synergi, fhv. minister, partiformand, MF, MEP og byrådsmedlem (K), leder af Altingets maritime netværk
HH-enkeltfag i regnskab og driftsøkonomi (Tietgenskolen i Odense 1988), politibetjent (Politiskolen 1978)

Dennis Kristensen

Fhv. forbundsformand, FOA
portør (Amtssygehuset i Herlev 1976)

0:000:00