V og S klar med særlige valg-sites

Partierne i Danmark har været langsomme til at forstå nettets politiske betydning. Ved det kommende valg lancerer V og S særlige valgsites, ligesom S satser hårdt på sms.
Kristian Lund Pedersen

Politisk kommunikation i Danmark har været dybt traditionsbundet, og derfor har man gjort tingene på den samme måde, som man altid har gjort det. Derfor har Danmark også haltet bagud i forhold til USA, Tyskland og Sverige på internet-området.

Martin Vith
Politisk sekretær i Venstre
De politiske partier er for dårlige til at udnytte de muligheder, internet giver i forhold til politisk kommunikation. Hidtil har partiernes forsøg på at møde de danske vælgere på nettet været uambitiøs og tilfældig og det til trods for, at erfaringer fra USA viser, at netop internettet har stor betydning for, hvem der løber med den endelige valgsejr:

"Partiernes hjemmesider har hidtil været styret af glade amatører. Derfor har de danske partier været lang tid om at opdage, hvilke muligheder internettet byder," siger Martin Vith, der er politisk sekretær i Venstre.

Meget tyder dog på, at den kommende valgkamp op til næste folketingsvalg vil ændre dette billede. Både Venstre og Socialdemokraterne er klar med en stor satsning på nettet, så snart statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) udskriver valg.

Venstre vil overraske
Den kommende valgkamp vil uden tvivl gøre os alle klogere på, hvor langt partierne er nået i deres arbejde med internet.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00