V-profiler vil stadig ikke oplyse deres økonomiske interesser til Folketinget

Politisk modstand mod at oplyse økonomiske interesser til offentligt register er vendt. I dag står kun to folketingsmedlemmer tilbage. 

Preben Bang Henriksen (V) er én af to folketingsmedlemmer, der ikke ønsker at opgive deres økonomiske interesser i det såkaldte hvervsregister.
Preben Bang Henriksen (V) er én af to folketingsmedlemmer, der ikke ønsker at opgive deres økonomiske interesser i det såkaldte hvervsregister.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Venstrepolitikerne Preben Bang Henriksen og Eva Kjer Hansen ønsker som de eneste af Folketingets 179 medlemmer ikke at opgive deres økonomiske interesser.

De står nemlig udenfor det såkaldte ’hvervsregister’, der har været obligatorisk siden 2015 og har til formål at ”skabe større åbenhed over for offentligheden om de enkelte folketingsmedlemmers hverv og økonomiske interesser”.

Der var fem folketingsmedlemmer, der stod udenfor registret, da Altinget startede sin rundspørge i forbindelse med artiklen. Men blandt andet tidligere V-statsminister og nuværende leder for Moderaterne, Lars Løkke Rasmussen, har efterfølgende udfyldt registret.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00