Vælgere advarer mod ren VKO-politik

Vælgerne gav VKO-blokken et komfortabelt flertal på 95 mandater ved folketingsvalget, men regeringen bør undgå at benytte sig af det flertal, og istedet forhandle brede aftaler i Folketinget. Det mener et stort flertal i en meningsmåling foretaget af Jureka.com på Altinget.dk.
Jon Adelsten
Anders Fogh Rasmussen og Bendt Bendtsen bør undgå blokpolitik baseret på VKO-flertallet og i stedet gå efter et bredere flertal, når der skal forhandles reformer. Det mener et stort flertal i en analyse foretaget af Jureka.com blandt 542 brugere på Altinget.dk.

VKO flertallet en ulempe på sigt
I dagene efter valget (til og med tirsdag den 27. november) bad vi brugerne på Altinget.dk vurdere den kommende VK-regerings manøvremuligheder og levedygtighed. På spørgsmålet: ”Mener du, at Fogh vil have en langsigtet fordel i alene at udnytte VKO-flertallet?” svarer mere end 2 ud af 3 blandt de 542 svarpersoner nej.

Blandt de brugere, der bekender sig til den borgerlige fløj, er der en lille overvægt, der mener VKO-flertallet vil være en fordel, mens der blandt brugerne til venstre for midten ikke er mindre end 87 procent, der siger nej.

Problemer for udlændinge-stramninger
Selvom et flertal af brugerne mener, at Fogh bør gå udenom VKO flertallet, mener de samtidig, at de lovede stramninger på udlændingeområdet kun kan gennemføres med Dansk Folkeparti. På spørgsmålet - ”Tror du, det kan lykkes VK-regeringen at gennemføre stramning af udlændingepolitikken med andre end DF? (f.eks. ophævelse af retskravet på familiesammenføring mv.)” svarer kun 38 procent ja, mens 56 procent svarer nej.
Det er de borgerlige vælgere, der med 55 procent ja-sigere er mest optimistiske, mens kun 45 procent af vælgerne til venstre for midten tror på stramninger med andre partier.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00