Vælgere mere klar til reformer end politikerne

KLUMME: Vælgerne er foran politikerne, når det gælder viljen til reform af velfærdsstaten - og netop nu er den nye S-formand foran statsministeren, skriver Altingets redaktør Rasmus Nielsen i sin ugentlige klumme om dansk politik.
Rasmus Nielsen

Mens såvel Schlüter-regeringens og Nyrup-regeringens første valgperioder var præget af store resultater, mangler Fogh-regeringen endnu at bevise, at den kan mere end at administrere den klassiske socialdemokratiske model fra 60erne og 70erne.

Rasmus Nielsen
Altingets redaktør
”POLITIKERNE ER IKKE i trit med befolkningen”, lyder en bredt brugt fordom. Når det gælder viljen til velfærdsreformer er der noget om snakken.

Meningsmålinger hér i foråret viser, at et stort flertal af danskerne er parate til at afskaffe retten til efterløn for de under 40-årige. Interessant nok er især netop de unge villige til en sådan reform af velfærds-Danmark.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) deklarerede ellers i god tid inden folketingsvalget udsættelse af enhver form for velfærdsreform, indtil tre forhold er opfyldt:

Med andre ord er væsentlige ændringer af det danske samfund skudt 3-4 år ud i fremtiden.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00