Vælgerne savner konservativ billetsælger

ANALYSE: De borgerlige vælgere er i butikken, og sagerne er klar på hylden. Bendtsen sælger dog ikke, men det kan Connie, Mads og Lene.
Foto: Konservative.dk
Henrik Theil

"De konservative har nok den bedste fødekæde til at finde en ny 'billetsælger' til partiet, og her er både Connie Hedegaard og Lene Espersen oplagte kandidater, fordi de er i stand til at markere sig og opsuge de borgerlige vælgere på mærkesager"

Rasmus Jønsson
Politisk kommentator
Bendt Bendtsen er sikker førstemand i den konservative butik. Til trods for, at han ikke sælger til mange borgerlige vælgere, der presser på for at få de varer, som de konservative "bare" kan tage ned fra hylden.

Den konservative partitops samlede og velkoordinerede reaktion satte prædikatet "mediestunt" på Konservativ Ungdoms udmelding om, at Lene Espersen og Connie Hedegaard ville være bedre til at sælge konservative mærkesager end partiformanden.

Hold fast i mærkesagerne
Alle meldinger fra politiske iagttagere fastslår, at Bendt Bendtsen nok sidder urokkeligt i sadlen til næste valg, fordi han har løst opgaven med at skabe ro i partiet. Men markante resultater udebliver og ingen tror, at han bliver mere end en 10 procents-mand i vælgertilslutning for De Konservative.

Der er også enighed om, at  han blokerer for de oplagte og nødvendige arvtagere, der tillige har gode sager til at kapre borgerlige vælgere på.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00