Analyse af 
Erik Holstein

Valget er tæt på at være afgjort

ANALYSE: Frustration på regeringssiden, fordi vælgerne er ligeglade med S-SF planens åbenlyse problemer, mens VK-politikernes individuelle fejl koster dyrt. Løkkes chancer nærmer sig det symbolske.
Mens problemerne for S-SF's planens 12 minutter mest er noget, der optager økonomer og politiske nørder, er regeringens problemer anderledes lette at illustrere. Senest har integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) og tidligere videnskabsminister Helge Sander (V) underholdt den undrende offentlighed.
Mens problemerne for S-SF's planens 12 minutter mest er noget, der optager økonomer og politiske nørder, er regeringens problemer anderledes lette at illustrere. Senest har integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) og tidligere videnskabsminister Helge Sander (V) underholdt den undrende offentlighed.Foto: ft.dk
Erik Holstein

Sagen om de statsløse palæstinensere er blevet sammenlignet med tamil-sagen, men så længe det ikke er godtgjort, at Rønn Hornbech har givet en ulovlig ordre, er den sammenligning i overkanten. Integrations-ministeren ender næppe foran en rigsret. Men hendes ministerpost risikerer at ryge.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget|Christiansborg

Det bliver bare værre og værre.

Selvom den første uge efter Folketingets vinterferie startede med, at LO-formanden optrådte som en granddanois i et keglespil, blev det lynhurtigt modsvaret af nye fejl fra regeringssiden. Resultatet er stadig mere trøstesløse meningsmålinger for regeringen, der må erkende, at det er tæt på at være "game over"

I princippet var det en større mavepuster, LO-formand Harald Børsting gav til S-SF planens berømte 12 minutter ekstra, da han i Politiken udtalte, at "det er et meget svært budskab at sælge til medlemmerne i en periode med tårnhøj ledighed".

Børstings udtalelse satte fingeren på S-SF's planens ømme punkt: At det er tvivlsomt - grænsende til det usandsynlige - at lønmodtagerne vil stemme overenskomster hjem med længere arbejdstid.

For ligesom at fuldstændiggøre præstationen understregede Børsting i samme interview, at han forventede at se Helle Thorning-Schmidts (S) ministerliste "i god tid". Thorning slog hurtigt fast, at LO-formanden havde misforstået noget, men Børsting havde ikke desto mindre forsynet VKO med eftertragtet ammunition.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00