Altinget skifter direktør, slanker ledelsen og får nyt bestyrelsesmedlem

OM OS: Efter to år som koncerndirektør stopper Per Mikael Jensen, og Altinget skal have ny topchef. 

Altinget-gruppen skal have ny koncerndirektør.

Den hidtidige koncernchef, Per Mikael Jensen, er blevet afskediget og fratræder straks, fordi bestyrelsen har besluttet en ny strategi for virksomheden og derfor ønsker en anden profil til den fremtidige drift.

Ejer og bestyrelsesformand Rasmus Nielsen takker Per Mikael Jensen for indsatsen gennem godt fire år – først to år som formand, siden to år som koncernchef:

"Siden Per Mikael Jensen blev formand i marts 2015 og direktør i juli 2017, har vi oplevet betydelig vækst i omsætning og selskabets kendskabsgrad og værdi. Det vil jeg gerne sige ham stor tak for. Per Mikael er uovertruffen, når det gælder forretningsudvikling og evnen til at opfinde og eksekvere nye tiltag på kort tid. Han har også et særligt talent for at tiltrække dygtige medarbejdere.”

Altinget-gruppen, formelt Rasmus Nielsen Holding, har netop afsluttet sit regnskabsår 2018/19. Det offentliggøres til september og vil vise fremgang i koncernresultatet – både hvad angår omsætning og overskud. En stor del af æren herfor tilfalder Per Mikael Jensen:

"Det er lykkedes Per Mikael Jensen et godt stykke ad vejen at vende udviklingen til overskud – ikke blot i Altinget Danmark, som hidtil har brødfødt de øvrige selskaber. Vi ønsker ham fortsat god vind," siger Rasmus Nielsen.

Per Mikael Jensen på sin side ser tilbage på samarbejdet med tilfredshed:

"Jeg vil til hver en tid respektere en bestyrelses ret og pligt til at søge de bedste muligheder for selskabet. Siden jeg begyndte for snart fire et halvt år siden, er antallet af ansatte gået fra 40 til 200, og selskaberne er blevet overskudsgivende. Jeg er meget glad for at have været en del af det projekt og for at have arbejdet sammen med fremragende ledere og kolleger. Det har været en sand fornøjelse, og uenighed om fremtidig strategi er en helt ærlig sag og en sund årsag til skilsmisse.”

Bestyrelsen har iværksat en proces for eksternt at finde en ny administrerende direktør, der ventes udnævnt til efteråret. Indtil da udgøres ledelsen af Rasmus Nielsen som bestyrelsesformand, økonomidirektør Rune Vinther Jensen, der konstitueres som direktør, og ansvarshavende chefredaktør Jakob Nielsen.

Samtidig fratræder kommerciel direktør Ricky Thomsen. Stillingen nedlægges i forbindelse med direktørskiftet, hvor den nye direktør får det fulde kommercielle ansvar – såvel strategisk som operationelt.

Bestyrelsen for Rasmus Nielsen Holding ændres i øvrigt også, idet ejerleder Christian Peytz, Peytz & Co., forlader bestyrelsen. Han har rådgivet virksomheden i seks år – først i et advisory board 2013-15 og så i bestyrelsen, siden den blev oprettet i 2015. Det tætte samarbejde mellem parterne fortsætter dog, idet Peytz & Co. er partner i datatjenesten Monitor ApS, ligesom Altinget fortsat vil anvende Peytz & Co. som leverandør af it-løsninger.

Christian Peytz erstattes af Betina Hagerup, der er på vej til at tiltræde som medlem af Dansk Erhvervs direktion. Betina Hagerup er 58 år og cand.merc. med speciale i virksomheders internationalisering. Hun var direktør for Erhvervsstyrelsen 2012-17 og senest Executive Vice President i KMD.
 
Bestyrelsen består herefter af udgiver Rasmus Nielsen som formand, CEO for Langkjaer Cyber Defence A/S Torben Laustsen og direktør Betina Hagerup.

Forrige artikel Folkemødet slog igen besøgsrekord trods fravær af politikere Folkemødet slog igen besøgsrekord trods fravær af politikere Næste artikel A.P. Møller Fond bag milliongave til grænselands-avis