Om  
Maria Krabbe Hammershøy
Christa Bonde

Caritas udpeger ny generalsekretær

En enig bestyrelse har peget på Maria Krabbe Hammershøy som ny generalsekretær for den den katolske kirkes humanitære hjælpeorganisation, Caritas Danmark. 

Jesper Ravnborg

Den katolske kirkes humanitære organisation Caritas Danmark har siden udgangen af februar kigget sig om efter en ny generalsekretær.

Men det arbejde er slut nu. 

En enig bestyrelse har nemlig peget på Maria Krabbe Hammershøy til stillingen som generalsekretær. Og det glæder Maria Krabbe Hammershøy, der ser frem til at bidrage med sin faglige ekspertise og sin passion for katolsk sociallære og de fattiges forrang.

”Caritas er en nødvendig organisation, som arbejder for de svageste overalt i verden. Det er med stor ydmyghed og glæde at jeg tiltræder stillingen som generalsekretær. Jeg ser meget frem til at arbejde mere konkret med fællesskab og sammenhængskraft både i Danmark og internationalt, og til at følge og styrke Caritas Danmarks innovative og nyskabende projekter inden for nødhjælp og udvikling,” siger hun i en pressemeddelelse.

Bestyrelsesformand Christa Bonde ser også frem til samarbejdet, og hun er sikker på, at Maria Krabbe Hammershøy tiltræder med den rette ledelsesprofil og en stor international ballast, som Caritas Danmark kan nyde gavn af. 

”Med valget af Maria Krabbe Hammershøy får vi en visionær og empatisk leder, der grundlæggende brænder for socialt og politisk arbejde, og for hvem katolsk sociallære og de fattiges forrang har været en stærk drivkraft de sidste mange år. Samtidig får vi en topleder med en stærk ledelsesprofil og et godt blik for udvikling og fremdrift af organisationen,” udtaler Christa Bonde.

De seneste otte år har Maria Krabbe Hammershøy været ansat i en lederstilling hos Bloomsbury Publishing i London.

Maria Krabbe Hammershøy tiltræder som generalsekretær senest 1. august 2019.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Maria Krabbe Hammershøy

Generalsekretær, Caritas
BA, Institut for Religionshistorie, Indianske Sprog og Kulturer

Christa Bonde

Formand, Caritas Danmark, skoleleder, Sankt Knud Lavard Skole (katolsk privatskole i Kgs. Lyngby)









0:000:00