Om  
Christian Friis Bach
Marianne Jelved

Christian Friis Bach er klar til folketingsvalg

Den tidligere radikale udviklingsminister Christian Friis Bach er valgt som ny kandidat i Hjørring-kredsen som afløser for Marianne Jelved.

Max Læbo Wulff

Christian Friis Bach er valgt som ny radikal kandidat i Hjørring-kredsen, hvor han afløser Marianne Jelved. Udvælgelsen skete ved en online generalforsamling.

Det skriver Nordsøposten.

Forleden annoncerede Marianne Jelved, der har været folketingsmedlem siden 1987, at hun ikke stiller op til det næste folketingsvalg.

Christian Friis Bach meldte sig banen som storprofilens afløser. Og nu står det altså klart, at den tidligere udviklingsminister bliver kredsens kandidat ved det næste folketingsvalg.

I sin takketale roste Christian Friis Bach Marianne Jelved for sit politiske engagement.

”Du lyttede til mig og du anerkendte mine synspunkter, da jeg som ung radikal henvendte mig til dig forover 30 år siden. Det glemmer jeg aldrig. Siden har du været en enestående leder, politiker og ven, og du har sat dig synlige, positive og varige spor i Danmark og i verden. Det er en stor ære at tage over efter dig, og jeg vil gå til opgaven med største ydmyghed”, sagde Christian Friis Bach.

Christian Friis Bach har holdt en pause fra politik, hvor han har prøvet kræfter af som radiovært på  Radio4's udenrigsprogram 'Den danske forbindelse', han har kortvarigt været generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp, ligesom han har været undergeneralsekretær i FN og har grundlagt  importvirksomheden Warfair, som importerer varer fra krigs- og konfliktramte zoner. Et virke, han ifølge Norsøposten vil fortsætte med, også hvis han bliver valgt til Folketinget.

I februar tiltrådte han desuden som adjungeret professorer ved Syddansk Universitet. Professoratet er i 'Human Rights and Rights-based Development' ved universitetets samfundsfaglige fakultet og løber indtil 2025. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christian Friis Bach

MF (R), stifter, Warfair
cand.agro. (KVL 1992), ph.d. international økonomi (KVL 1996)

Marianne Jelved

Fhv. økonomiminister, kultur- og kirkeminister, MF 1987-22 og politisk leder (R), fhv. viceborgmester i Gundsø 1982-85
lærer (Hellerup Seminarium 1967), cand.pæd. i dansk (Danmarks Lærerhøjskole 1979)

0:000:00