Danske gymnasielever vinder global entreprenørskabskonkurrence

Danske gymnasielevers innovative opfindelse til ADHD-børn vinder det første globale mesterskab i entreprenørskab De La Vega Global Entrepreneurship Award.

Christian Ørum, Nicklas Stokholm og Kevin Jensen står bag den teknologiske opfindelse Bubbles, som også vandt det danske og europæiske mesterskab i entreprenørskab. 
Christian Ørum, Nicklas Stokholm og Kevin Jensen står bag den teknologiske opfindelse Bubbles, som også vandt det danske og europæiske mesterskab i entreprenørskab. Foto: Fonden for Entreprenørskab
Ghita Nidam Møller

Mandag aften indtog tre danske gymnasie elever den globale scene og blev anerkendt med prisen "De La Vega Global Entrepreneurship Award" for deres opfindelse af lydtætte læringsbobler til børn, der har svært ved at bevare fokus i undervisningen.

Deres opfindelse "Bubbles" slog dermed seks hold fra hele verden og førte til, at det danske hold trak sejren hjem ved det allerførste globale mesterskab i entreprenørskab, oplyser Fonden for Entreprenørskab i en pressemeddelelse.

Danmark er takket være Bubbles dermed kørt i stilling på den innovative front med prisens anerkendelse som verdens næste store iværksættere og jobskabere. Det er Christian Ørum, Nicklas Stokholm og Kevin Jensen fra HHX og HTX fra Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, som har gjort sig fortjent til titlen og den medfølgende præmie på 15.000 dollars. 

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00