Ny social investering skal bidrage til et mindre stressramt Danmark

AFSTRESSENDE: Den Sociale Investeringsfond støtter med et lån arbejdet for at skabe et mindre stressramt Danmark. Pengene går til Fonden Mental Sundhed og skal bruges til at udbrede det stressforebyggende program ”Åben og Rolig”.

Med en ny låneinvestering vil Den Sociale Investeringsfond bidrage til at sænke antallet af stressramte danskere. 
Med en ny låneinvestering vil Den Sociale Investeringsfond bidrage til at sænke antallet af stressramte danskere. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Nickolaj Storgaard Oksen

Andelen af voksne danskere med stress er stigende. Det skal en ny investering fra den Sociale Investeringsfond bidrage til at gøre op med.

Investeringen har form af et lån, der går til at opbygge kapacitet i Fonden Mental Sundhed og understøtte udbredelse af fondens stressforebyggende program, Åben og Rolig. Programmet bruges på nuværende tidspunkt i ti danske kommuner og bygger på et sæt af strategier og værktøjer med meditation som det primære værktøj.

Stress og stressrelaterede sygdomme er et stort samfundsproblem og har konsekvenser både for den enkelte, for samfundet samt for pårørende og erhvervslivet. Fra 2010 til 2017 steg andelen af voksne personer med stress i Danmark fra 21 til 25 procent, og de praktiserende læger oplever ifølge Psykiatrifonden en øget mængde henvendelser fra borgere, der lider af stressrelaterede symptomer.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00