Dødsfald: Bestyrelsesmedlem Lise Lauritzen Toft (R), 89 år

Fødselspædagog, bestyrelsesmedlem Lise Lauritzen Loft (R), Hellerup, er død, 82 år gammel.

Redaktionen

Lise Lauritzen Loft var gennem hele livet stærkt optaget af gøremål, der umiddelbart lå langt fra det, man forbinder med en privilegeret skibsrederdatter. Men fra sine forældre, Knud og Kirsten Lauritzen, fik hun et veludviklet socialt, humanistisk og filantropisk engagement, som bl.a. kom til udtryk i virke i organisationer og foreninger med fokus på udsatte borgere, skriver Politiken.

Lise Lauritzen Toft var særdeles aktiv i civilsamfundet, bl.a. som frivillig i et center for ungarske flygtninge i Østrig i 1960 og med i foreningen Støt Christiania, Dannerhuset, Kvinder i Dialog, Palæstina-Israel-Danmark, Dansk Flygtningehjælp, Læger uden Grænser, Børnefonden, Stop Volden, Ældre Vogter Fred og den politiske diskussionsklub Christiansborgklubben af 1914, ligesom hun i 1978 skabte Græsrodsfonden med midler fra sin arv.

Det blev desuden til et omfattende kvindepolitisk arbejde i bl.a. rødstrømpebevægelsen. Hun drev tillige Seniorhøjskolen, som i sin tid blev skabt af hendes mor, og hun havde sæde i to støttefonde i forbindelse med lukningen af henholdsvis Helsingør Værft og Aalborg Værft.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00