Eksperter om sociale investeringer: En akilleshæl, at der stadig mangler ægte kommercielle investorer

Men derfor er alt håb dog ikke ude for den nye form for offentligt-civilt-privat samarbejde. Udenlandske erfaringer viser, at langt størstedelen af de indgåede aftaler giver afkast til investor. Afkast er dog ikke altid lig med succes.

Sociale investeringer har en cirka 10-årig historie internationalt. Her fra en konference i Israel i 2016. Der er derfor stadig begrænsede erfaringer med fænomenet, men dog alligevel nok til at kunne se nogle perspektiver i forhold til det danske landskab.&nbsp;<i>Arkivfoto</i>
Sociale investeringer har en cirka 10-årig historie internationalt. Her fra en konference i Israel i 2016. Der er derfor stadig begrænsede erfaringer med fænomenet, men dog alligevel nok til at kunne se nogle perspektiver i forhold til det danske landskab. ArkivfotoFoto: Baz Ratner/Reuters/Ritzau Scanpix
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Varm luft i toppen af træerne.

Det var den mildt sagt skeptiske dom over sociale investeringer – social impact bonds – fra Professor ved Institut for Sociologi og Socialt Arbejde på Aalborg Universitet, Lars Skov Henriksen, tilbage i 2019, samme år som Den Sociale Investeringsfond gik i luften.

Et væsentligt omdrejningspunkt for Lars Skov Henriksens skepsis dengang var vanskelighederne ved at tiltrække reelle private investeringer, som ikke kommer fra enten staten eller en filantropisk fond. Og de investeringer, konstaterer han, udestår stadig.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00