Hegelund & Mose: Hallo, folkemøde – den store leder taler!

KLUMME: Samarbejdsklimaet mellem Folkemøde-ledelsen og partisekretariater har været i bund. Venstre truer med at trække sig fra den årlige demokrati-festival, hvis politikere ikke får bedre forhold, herunder solo-taletid og central overnatning til fornuftige penge.

”Hallo, hallo – vi bringer en vigtig meddelelse,” vil det fra på torsdag skratte fra Folkemødets højttalere, der hidtil blot har skullet bruges i nødsituationer: Om ti minutter taler Morten Østergaard (Rad.) på hovedscenen.

Årets Folkemøde-nyskabelse til ære for toppolitikerne betyder, at der i år bliver kaldt til samling som fra en anden minaret eller østeuropæisk kommissærstyret landsby før murens fald, når de ni partiledere efter tur skal holde tale på Cirkuspladsen.

Højttaler-initiativet kommer, efter at de toneangivende partisekretariater fra Venstre og Socialdemokratiet har talt med endog meget store bogstaver over for Folkemødets ledelse og ligefrem truet med at boykotte begivenheden; en trussel, der – erfarer Mandagstræneren – endnu ikke er taget af bordet for Venstres vedkommende, hvad angår kommende folkemøder. Man kræver handling og imødekommelser fra Folkemøde-arrangørernes side, hvis samarbejdet skal fortsætte.

Login