Hegelund og Mose: Op ad bakken med Interesse-Danmark

MANDAGSTRÆNEREN: Nyrup gik i sauna med sit netværk, mens Fogh startede løbetrenden, som Løkke har overtaget. Statsministerens lobbyløberi kritiseres her og der for at være en ny-maskulinisering af netværkskulturen, men modellen fungerer efter hensigten. 

Sjældent har man set så mange halvsvedige træningsdragter i de øverste magtcirkler på én gang. I eftermiddag står den på netværkshotdogs samt øl og vand på Marienborg, når alle statsministerens mandags-løbemakkere fra erhvervs-, kultur-, medie-, PR- og foreningslivet er inviteret til insider-komsammen; en slags opsamlingsheat oven på de seneste to års lobby-løbeture i området omkring statsministerboligen.

Det normalt årle mandagsløb med seks-ti deltagere pr. gang kan vise sig at være den bedste ledelsesopfindelse fra Lars Løkke Rasmussens hånd, siden han første gang blev statsminister i 2009. Løkke rodede dengang forvirret rundt i skyggen af sin stramme Venstre-forgænger Fogh – tilsyneladende uden at have fundet sit eget, personlige ledelsesmæssige kompas.

Tredje gang er måske lykkens gang, for tilsyneladende har Løkke endelig i sin tredje statsministerperiode – nu som VLAK-chef – udviklet sit helt eget lederskab, herunder fundet styrke i en netværksformel, der både stemmer overens med hans politiske nysgerrighed og hans afslappede facon, som med motion og morgenkaffe er hegnet inde i et ”sundt format” frem for det imagemæssigt uheldige fadølsfællesskab, som har klæbet til Løkke.

Login