Israel vil have EU til at lukke kassen for kritiske ngo'er

NY RAPPORT: Israels regering mener, at en række ngo'er i Palæstina er med til at "delegitimere" Israel og vil have EU til at lukke kassen. Det afviser man fra Bruxelles. Forsker og Mellemfolkeligt Samvirke kalder kravet for et angreb på civilsamfundet.

Israels krav om at lukke kassen for en stribe af ngo'er er et angreb på civilsamfundets ytringsfrihed, siger forsker og Mellemfolkeligt Samvirke.
Israels krav om at lukke kassen for en stribe af ngo'er er et angreb på civilsamfundets ytringsfrihed, siger forsker og Mellemfolkeligt Samvirke.Foto: Eduardo Soteras Jalil/3F
Rasmus Dahl Løppenthin

Israel-Palæstina-konflikten er så politiseret, at man ikke kan arbejde der og være apolitisk. Meget af støtten går jo til at kapacitetsopbygge et civilsamfund i Palæstina, som i høj grad er kritisk over for Israels politik.

Sune Haugbølle
Professor, RUC

Folkekirkens Nødhjælp, Mellemfolkeligt Samvirke, Oxfam og en række andre ngo'er skal have stoppet støtten til deres arbejde i Palæstina.

Sådan lyder konklusionen i en rapport fra det israelske ministerium for strategiske affærer og offentlig diplomati.

Her fastslår ministeriet, at en række ngo'er bruger europæiske bistandsmidler til at støtte boykot, "delegitimere" Israel og finansiere organisationer, som har forbindelser til terror.

0:000:00