Klimarebeller i aktion: "Tower Bridge. Gå til Tower Bridge."

Aktivistbevægelsen, Extinction Rebellion, har de sidste 14 dage fyldt Londons gader med farverige udklædninger og dystopiske optog, som led i deres kamp for at skabe større opmærksomhed omkring klimaforandringerne.

Extinction Rebellion startede i England og har eksisteret siden 2018, men i dag har aktionerne spredt sig til mange andre lande, inklusive Danmark.
Extinction Rebellion startede i England og har eksisteret siden 2018, men i dag har aktionerne spredt sig til mange andre lande, inklusive Danmark.Foto: Tom Nicholson/Reuters/Ritzau Scanpix

Et dansende teselskab, belejring af museer og dystopiske optog med død og udryddelse som omdrejningspunkt. Med en bølge af aktioner og happenings er aktivistbevægelsen Extinction Rebellion igen på spil i London. Bevægelsen er blevet mere professionel siden begyndelsen i 2018.

Det startede med et gigantisk pink bord, der blokerede trafikken i Londons teaterkvarter, Covent Garden, i flere timer. De følgende dage besatte aktivister både et museum og limede sig fast til stormagasinet Selfridges. For bare at nævne nogle af de mange aktioner, der lige nu skyller ind over storbyen London.

Vi er midt i afviklingen af den femte store bølge af happenings og aktioner, som aktivisterne i Extinction Rebellion har orkestreret siden 2018.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00