Om  
H.M. Kong Frederik André Henrik Christian

Kronprins Frederik træder ud af Den Internatioanle Olympiske Komité

Kronprins Frederik stopper som aktivt medlem af Den Internationale Olympiske Komité efter 12 år. 

Kronprinsen fortsætter muligvis som passivt medlem af komitéen, skriver Kongehuset på deres hjemmeside. 
Kronprinsen fortsætter muligvis som passivt medlem af komitéen, skriver Kongehuset på deres hjemmeside. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Efter 12 år som aktivt medlem træder Kronprins Frederik nu ud af Den Internationale Olympiske Komité (IOC). 

Det skriver Kongehuset på deres hjemmeside

"Det har været et stort privilegie for mig at være med til at udbrede de olympiske idealer gennem snart 12 år. Særligt har jeg brændt for at få både unge og ældre op af stolen og i gang med et liv med sport og bevægelse," siger Kronprins Frederik om sin exit fra komiteen. 

"Beslutningen om at udtræde giver mig mulighed for at intensivere mit arbejde med andre vigtige emner, blandt andet i relation til Danmarks position som en af verdens førende nationer inden for den grønne dagsorden, bæredygtighed og innovation.”

Kronprinsen har i sine 12 år i IOC haft særlig fokus på unge og idræt. Det har han haft i blandt andet IOC-udvalget Sport for All og i planlægningsgruppen for det seneste Ungdoms-OL i Lausanne, Schweiz.

Beslutningen om at forlade komitén vil formelt træde i kræft ved OIC's årlige generalforsmaling. I år finder den sted i slutnigen af juli måned forud for De Olympiske Lege i Tokyo, Japan.

I forbindelse med Kronprinsens afsked siger formanden for Dansk Idrætsforening(DIF), Niels Nygaard, i en pressemeddelelse

”I DIF har vi sat utrolig stor pris på samarbejdet med Kronprinsen om udviklingen af både OL og international idræt, og det har skabt stor værdi at have ham så centralt placeret. Derfor er der al mulig grund til at takke Kronprinsen for hans fornemme indsats".

Kronprins Frederik har har over for IOC tilkendegivet sin interesse for et æresmedlemskab, som er almindelig praksis at mangeårige medlemmer, der har ydet en ekstra indsats, får. Derfor er Kronprinsen måske ikke helt ude af IOC endnu - men vil altså kun fortsætte som passivt medlem. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

H.M. Kong Frederik André Henrik Christian

Konge af Danmark, greve af Monpezat
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1995), kommandørkaptajn i søværnet (2004), oberstløjtnant i hæren (2004), oberstløjtnant i flyvevåbnet (2004), kommandør i søværnet (2010), oberst i Hæren og Flyvevåbnet (2010)

0:000:00