Kulturminister på X efter møde med foreninger om bøvl og bureaukrati: ’Vi er snart klar med konkrete løsninger’

Erhvervsminister Morten Bødskov og kulturminister Jakob Engel-Schmidt holdt i sidste uge møde med en række foreningsrepræsentanter. Dagsordenen er ikke kendt for offentligheden, men SoMe-opslag nævnte frivillighed, foreningsliv og bureaukrati.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt har siden valget i november 2022 (billedet) og dannelsen af SVM-regeringen understreget, at han og regeringen arbejder for at mindske frivillige foreningers bureaukratiske bøvl - inklusive dem, der er forbundet med at have en bankkonto. Nu forlyder det, at konkrete tiltag skulle være på vej.  
Kulturminister Jakob Engel-Schmidt har siden valget i november 2022 (billedet) og dannelsen af SVM-regeringen understreget, at han og regeringen arbejder for at mindske frivillige foreningers bureaukratiske bøvl - inklusive dem, der er forbundet med at have en bankkonto. Nu forlyder det, at konkrete tiltag skulle være på vej.  Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Noget tyder på, at der arbejdes intenst i regeringskontorerne på at indfri løftet om at ’Det skal gøres lettere og dermed billigere for foreninger at oprette og drive konti’ fra regeringsgrundlaget.

I hvert fald benyttede både erhvervsminister Morten Bødskov (S) og kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) anledningen til at flage på det sociale medie X, tidligere Twitter, at de torsdag afholdt et møde med repræsentanter fra blandt andet DGI, DIF, Danske Seniorer, Dansk Folkeoplysnings Samråd og FinansDanmark.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt skrev som afslutning på sit opslag ”Derfor er vi snart klar med konkrete løsninger.”

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00