L 56 (Finansministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om Den Sociale Investeringsfond.

Alle partier pånær Enhedslisten blev torsdag i sidste uge enige om at vedtage loven, der nu gør Den Sociale Investeringsfond til en realitet. Partierne er blevet enige om at tilføre den nye investeringsfond 80 millioner i startkapital, der skal bruges til at udvikle nye helhedsorienterede indsatser til socialt udsatte borgere.

De 80 millioner i startkapital kommer fra udmøntningen af de sidste to års satspuljeaftaler. 

Det er samtidig meningen, at fonden skal bruges til at udbrede de indsatser, der allerede virker, og udvikle disse indsatser yderligere i samspil mellem den offentlige sektor, den private sektor og civilsamfundet. Fonden skal blandt andet bane vej for at kommunerne kan indgå samarbejder med fonde og penssionsselskaber, der vil investere penge i sociale indsatser. 

Det er op til partierne bag Den Sociale Investeringsfond hvert år at beslutte hvilke velfærdsområder, fonden skal arbejde med. Fonden vil i det daglige blive ledet af en bestyrelse, der disponerer over fondens midler.

Læs resumé af lovforslaget her:

Lovforslaget har til formål at etablere Den Sociale Investeringsfond, som er en del af udmøntningen af »Aftale om satspuljen på børne- og socialområdet 2018-2021« mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Alternativet, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti.

Med lovforslaget lægges der op til, at fonden – ved at forbedre rammerne for nye partnerskaber mellem den offentlige, private og frivillige sektor – skal understøtte, at der sættes tidligere og mere forebyggende ind på de større velfærdsområder, inden problemerne vokser sig store for den enkelte borger og for samfundet. Herudover skal fonden skabe mere viden om effekterne af tidlige indsatser og tiltrække ny kapital ved at understøtte, at private aktører kan investere i forebyggende velfærdsindsatser.

Loven træder i kraft den 1. december 2018.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Sophie Løhde

Indenrigs- og sundhedsminister, MF (V)
HA (kom.) (CBS 2007)

0:000:00