Milliardær fordobler støtten til social ildsjæl i Aarhus

STØTTEKRONER: Med en ny donation på 1,8 millioner kroner fordobler Henrik Lind sin investering i Fundamentet, der hjælper udsatte unge i Aarhus. 

Henrik Lind har skudt en ny sum penge ind i Fundamentet, som ildsjælen Steffen Rasmussen driver i Aarhus. 
Henrik Lind har skudt en ny sum penge ind i Fundamentet, som ildsjælen Steffen Rasmussen driver i Aarhus. 
Carsten Terp Beck-Nilsson

Den sociale organisation i Aarhus Fundamentet har fået endnu en økonomisk indsprøjtning fra milliardæren og filantropen Henrik Lind.

Med en donation på 1,8 millioner kroner oven i det beløb, hans firma, Lind Invest, allerede har doneret, støtter Henrik Lind nu Fundamentet med 380.000 kroner om året over en periode på ti år.

”Fundamentet løfter en svær opgave rigtig godt for sårbare unge og voksne i Aarhus og skaber stor værdi for både den individuelle borger samt for samfundet. Dette arbejde, tror vi på, er vejen frem for sociale indsatser. Derfor støtter vi nu Fundamentet yderligere for at garantere organisationens drift de næste år og skabe ro til at fokusere på deres værdifulde arbejde,” siger Henrik Lind i en pressemeddelelse.

En investeret krone giver 13 koner igen
Altinget har tidligere skrevet om Fundamentet, der er startet af den tidligere hjemløse Steffen Rasmussen.

Fundamentet er et tilbud til især unge udsatte, der lider under misbrug, psykiske problemer, angst og lignende problemer. Hos Fundamentet kan de komme ind fra gaden og få hjælp af organisationens 12 ansatte og 90 frivillige.

Og i modsætning til de tilbud, de unge kan få hos det offentlige, bliver de ikke mødt med en byge af spørgsmål. Samtidig er der heller ingen udløbsdato på hjælpen. De kan blive der, til de er klar til at rykke videre.

”Vi går all in i starten og gør dem klart, at de langsomt bliver faset ud. Men de kan altid komme tilbage og være hos os,” sagde Steffen Rasmussen i artiklen her.

Henrik Lind har forklarer i dette interview, at han og hans firma lægger stor vægt på effekten af de sociale investeringer, de foretager.

”Det, vi fokuserer på, er, at det skal skabe værdi, og at vi skal kunne måle på den værdi. Hvad hjælper det, når vi støtter med en krone?” siger han.

En evaluering af Fundamentets såkaldte SROI – social return on investment – viser, at hver krone investeret i organisationen giver et afkast til samfundet på 13,65 kroner.

I Fundamentet er Steffen Rasmussen glad for bidraget til organisationens drift.

”Vi oplever et stigende antal henvendelser fra borgere, flere frivillige og flere komplekse problemstillinger. Derfor er det en stor hjælp at kunne sikre personale til det, driften og de mange forskellige muligheder til borgerne og ikke mindst fortælle alle, at vi er her for at blive, og at de kan føle sig trygge,” siger Steffen Rasmussen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Lind

Adm. direktør, stifter, Danske Commodities, ejer, stifter, adm. direktør, Lind Invest, ejer, stifter, Lind Capital og Lind Capital Fondsmæglerselskab
HD (Handelshøjskolen i Århus 1999)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024