Natteravnenes fond er reddet: Men kan se frem til endnu et år i skærsilden

NØDHJÆLP: Fem millioner kroner fra satspuljen redder Fonden for Socialt Ansvar fra at lukke ned. Men glæden ved at blive holdt i live dæmpes af udsigten til endnu et år i skærsilden, forklarer direktør Thit Aaris-Høeg.

Foto: Foto: Tuborgfondet
Klaus Ulrik Mortensen

Torsdag formiddag er Thit Aaris-Høeg først og fremmest en lettet kvinde.

Efter at have stirret døden i øjnene kunne hun med satspuljeaftalen for 2019 konstatere, at partierne med en bevilling på 5 millioner kroner holder Fonden for Socialt Ansvar i live endnu et år.

Fonden driver en række projekter, hvoraf Natteravnene er det mest profilerede. Og havde den ikke fået forlænget bevillingen, var der overhængende risiko for, at man blev nødt til at dreje nøglen om på de populære projekter.

“Vi er glade for, at vi har fået penge i 2019. Det siger sig selv. Men samtidig må jeg konstatere, at det kun flytter vores problem et år frem,” siger Thit Aaris-Høeg, som er administrerende direktør i Fonden for Socialt Ansvar.

Vi er glade for, at vi har fået penge i 2019. Det siger sig selv. Men samtidig må jeg konstatere, at det kun flytter vores problem et år frem.

Thit Aaris-Høeg
Adm. direktør, Fonden for Socialt Ansvar

"Anerkendelse af vores arbejde"
I begyndelsen af september skrev bestyrelsen bag fonden et åbent brev til regeringen. En appel om, at fondens arbejde skulle føres videre.

Dengang ville hverken børne- og socialminister Mai Mercado (K) eller DF’s socialordfører, Karin Nødgaard, love, at man ville finde penge til at holde fonden i live. Men efter en række intense møder om satspuljen står det nu klart, at der afsættes midler til endnu et års arbejde.

“Desværre er det kun en midlertid løsning. Og jeg kan på nuværende tidspunkt ikke svare på, hvad vi vil gøre for også at sikre os midler til driften i 2020,” siger Thit Aaris-Høeg.

Til trods for at du siger, at I er glade, lyder du mest af alt skuffet over, at I ikke er sikret mere end et år frem?

“Vi er ikke skuffede. Jeg ser bevillingen som en anerkendelse af vores arbejde. Et arbejde, som vi glæder os til at kunne fortsætte med. Og på den måde er vi meget glade,” siger hun.

Paraply uden fast støtte
Den umiddelbare glæde over at kunne bevare projekterne skygger dog ikke for det grundlæggende opgør med finansieringen af frivilligt socialt arbejde, som fondsdirektøren mener, der er brug for.

“Vi er en landsdækkende paraplyorganisation, som organiserer en række frivillige sociale indsatser. Og på den måde adskiller vi os ikke fra andre paraplyorganisationer på ungdoms-, nødhjælps- og idrætsområdet. Alligevel skal vi som den eneste klare os uden en statslig grundfinansiering,” siger hun og fastslår:

“Og det finansieringsproblem løser aftalen om næste års satspulje ikke for os.”

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Thit Aaris-Høeg

Adm. direktør, Fonden for Socialt Ansvar
MBA, Executive Coach

0:000:00