Ny temadebat: Hvordan skaber vi et marked for sociale investeringer?

TEMADEBAT: Det sociale område savner nye løsninger til at lette presset og komme de socialt udsatte til undsætning. Sociale investeringer kan være en del af løsningen, men der mangler debat og viden omkring hvordan. Det sætter Altinget fokus på i denne nye temadebat.

Altinget Civilsamfund giver relevante aktører ordet til at debattere og udforske den stigende potentialet i sociale investeringer og nye partnerskaber til gavn for samfundets sårbare.
Altinget Civilsamfund giver relevante aktører ordet til at debattere og udforske den stigende potentialet i sociale investeringer og nye partnerskaber til gavn for samfundets sårbare.Foto: Bax Lindhardt/SP/Ritzau Scanpix
Ghita Nidam Møller
Fakta
Temadebat: Hvordan skaber vi et nyt marked for sociale investeringer?

Altinget Civilsamfund sætter gennem denne temadebat fokus på marked for sociale investeringer, hvor vi udforsker, hvad potentialet er i de sociale investeringer, og hvor faldgruberne ligger. 

Repræsentanter for sociale organisationer, kommuner, fonde, institutionelle investorer og andre med viden om feltet giver deres bud på mulige partnerskaber, investorer, udfordringer og nye indsatser.

Debatpanelet udvides løbende, da vi er interesserede i alle relevante aktørers perspektiv. Skriv til [email protected], hvis I vil blande jer i debatten.
Fakta
Sociale investeringsprogrammer

Sociale investeringsprogrammer udgør rammen om en ny måde at arbejde med samfundets velfærdsudfordringer på.

Sociale investeringsprogrammer skal levere på en såkaldt ”dobbelt bundlinje” ved både at skabe menneskelige og økonomiske resultater.

Den dobbelte bundlinje etableres ved, at der gennemføres en indsats, som skaber positive livsforandringer for en målgruppe, og at de positive livsforandringer kan kobles til gevinster på offentlige budgetter. 

Kilde: Den Sociale Investeringsfond

Coronakrisen har sat ekstra pres på det i forvejen pressede sociale område og understreger de socialt udsattes sårbarhed.

Det efterlader samfundet med en stor opgave med at samle de socialt udsatte grupper op og gentænke samarbejder, investeringer og indsatser.

En måde at skaffe nye penge til området og måske samtidig få nye løsninger på banen er sociale investeringer.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00