Professor: Lukningstruet fond er for afhængig af offentlig støtte

OPSANG: Staten skal ikke holde frivillige organisationer i live, som ikke kan klare sig selv, mener SDU-professor Bjarne Ibsen. Direktør for den lukningstruede fond bag Natteravnene afviser kritikken.

Fonden for Socialt Ansvar har skrevet et åbent brev til regeringen for finde alternativ finansiering til fonden. Men det er ikke børne-og socialminister Mai Mercados (K) opgave at holde organisationer i live, som ikke kan klare sig selv, mener SDU-professor.
Fonden for Socialt Ansvar har skrevet et åbent brev til regeringen for finde alternativ finansiering til fonden. Men det er ikke børne-og socialminister Mai Mercados (K) opgave at holde organisationer i live, som ikke kan klare sig selv, mener SDU-professor.Foto: Toke Kristiansen/Altinget.dk
Rasmus Dahl Løppenthin

Jeg har det lidt vanskeligt med den position, at den frivillige, sociale sektor bare skal have bedre driftsstøtte i stedet for projektmidler.

Bjarne Ibsen
Professor, SDU

Fonden for Socialt Ansvar er alt for afhængig af offentlige midler, hvis dens eksistens afhænger af penge fra staten.

Det mener SDU-professor Bjarne Ibsen.

“Jeg synes, man bliver nødt til at sætte spørgsmålstegn ved, om det er meningsfuldt at kalde det en civilsamfunds-organisation, hvis man ikke kan eksistere uden statslig støtte,” siger han.

0:000:00