Regeringen lancerer model for lettere adgang til foreningskonto

Debatten har kørt i årevis, men nu er regeringen klar med et bud på ny lovgivning, der skal sikre foreninger nemmere adgang til en bankkonto. Der etableres en klagemulighed for foreninger, der kun må afvises af bankerne i særlige tilfælde. Det kan eksempelvis være ved mistanke om hvidvask.

DGIs 6600 medlemsforeninger, hvoraf en stor del samles hvert fjerde år til landsstævne som her i Svendborg i 2022 får nu lettere adgang til en bankkontor med regeringens nye initiativ.
DGIs 6600 medlemsforeninger, hvoraf en stor del samles hvert fjerde år til landsstævne som her i Svendborg i 2022 får nu lettere adgang til en bankkontor med regeringens nye initiativ.Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Gitte Skotby-Young BallenstedtChristoffer Lund-HansenRasmus Dahl Løppenthin

I fremtiden skal det være lettere for foreninger at få adgang til foreningskonto i landets banker. 

For med ny lovgivning vil regeringen styrke virksomheder og foreningers mulighed for at få en basal betalingskonto, der skal gøre mødet med banken simplere.

Det sker knap to år efter, at den daværende erhvervsminister Simon Kollerup (S) og daværende kulturminister kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) under et samråd lovede at levere på flere fronter i forhold til at lette den såkaldte bankbyrde for foreninger.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00