Sådan fordeler bredt flertal pengene fra social investeringsfond

DEAL: Den Sociale Investeringsfond skal i 2020 investere i udsatte børn og unge, trivsel, arbejdsmiljø og forebyggelse af livsstilssygdomme. Det har et bredt flertal af partierne bag investeringsfonden besluttet.

Partierne bag Den Sociale Investeringsfond er nu klar med temaerne for de investeringer, som fonden skal se på i 2020. Blandt andet skal fonden fortsat have fokus på virkningsfulde indsatser for anbragte, og det ligger ifølge socialministeren i tråd med S-regeringens retning for socialpolitikken.
Partierne bag Den Sociale Investeringsfond er nu klar med temaerne for de investeringer, som fonden skal se på i 2020. Blandt andet skal fonden fortsat have fokus på virkningsfulde indsatser for anbragte, og det ligger ifølge socialministeren i tråd med S-regeringens retning for socialpolitikken.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Simon Lessel

Partierne bag Den Sociale Investeringsfond er blevet enige om fastlæggelsen af fondens investeringsområder i 2020.

Her skal fonden arbejde med at udvikle og investere i indsatser inden for temaerne udsatte børn og unge, trivsel, arbejdsmiljø og forebyggelse af livsstilssygdomme.

De valgte temaer er i hovedtræk en forlængelse af de investeringsområder, der blev fastlagt for fondens arbejde i 2019. Også her var anbragte børn, livsstilssygdomme og arbejdsmiljø på dagsordenen. Det nye er i år, at indsamtsområdet vedrørende anbragte unge udvides til også at omfatte hjemløse unge.

Dokumentation

Om Den Sociale Investeringfond
Den Sociale Investeringsfond blev til som en del af aftalen om satspuljen for 2018, der blev indgået af regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale og SF og vedtaget i december sidste år. 

Fonden er opdelt i to dele:

En investeringsfond, som skal investere i konkrete sociale investeringsprogrammer.
En udviklingsfond, der skal arbejde med at udvikle og modne sociale investeringsprogrammer.

Den Sociale Investeringsfond har en samlet startkapital på 78 millioner kroner, herunder 28 millioner kroner i udviklingsfonden og 50 millioner kroner i investeringsfonden.

Det er aftalepartierne bag fonden (S, V, DF, R, SF, K, ALT og LA), som årligt beslutter, hvilke temaer fonden skal arbejde med.

I 2019 var temaerne anbragte børn og unge og derudover at udvikle investeringsprogrammer inden for områderne arbejdsmiljø, borgere i risiko for livstilssygdomme og børn af misbrugere. Det kan du læse mere om her.


Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00