Her er det gratis at oprette en foreningskonto

BANKKONTO: Nogle banker tager tusindvis af kroner i oprettelsesgebyr. Andre gør det noget billigere. Her får du overblik over, hvor det er gratis at oprette en foreningskonto.

Engang var det gratis at oprette en foreningskonto i en lang række banker. Nu er der langt mellem de pengeinstitutter, der ikke tager et oprettelsesgebyr.

Civilsamfundets Videnscenters prissammenligning fra forrige år viste, at der i 2013 var 21 banker der tilbød oprettelse af en foreningskonto gratis.

I 2018 var det 11 banker, der havde gratis oprettelse, og i dag er der fire banker i Civilsamfundets Videnscenters undersøgelse, som har gratis oprettelse af en foreningskonto.

Her er de banker, hvor det er gratis at oprette en konto:

 

Oprettelsesgebyret er imidlertid kun en lille del af den samlede udgift, som en forening har til sin bank. Oveni kommer den årlige afgift for at have kontoen samt gebyrer på blandt andet netbank og betalingskort, og det kan løbe op i store beløb.

I tabellen herunder kan du se de årlige gebyrer for de banker, der opretter foreningskonti gratis.

Hos nogle mindre sparekasser kan oprettelsen af en foreningskonto være betinget af, at foreningen hører hjemme i bankens lokalområde.

Se den samlede oversigt over priser for alle banker i prissammenligningen her.

Forrige artikel Her er det dyrest at oprette en foreningskonto Her er det dyrest at oprette en foreningskonto Næste artikel 5 ting at tænke over, før I vælger bank 5 ting at tænke over, før I vælger bank
Gode råd: Sådan afholder civilsamfundet events under corona

Gode råd: Sådan afholder civilsamfundet events under corona

INSPIRATION: At skabe arrangementer kan synes umuligt under coronakrisen, men det kan faktisk godt lade sig gøre. Civilsamfundets Videnscenter har fundet seks opfindsomme eksempler på events, der blev afholdt med succes i 2020.

Ældre Sagen: Her er vores erfaringer med Ældretelefonen

Ældre Sagen: Her er vores erfaringer med Ældretelefonen

DEBAT: Ældretelefon opstod under nedlukningen i foråret. Nu handler det om at se tilbage, lytte, tilpasse og afvikle, så vi kan skabe en bæredygtig tjeneste, der skaber værdi for vores brugere, skriver Christina Madsen.

Psykiatrifonden: Sådan skaber vi tryghed for bekymrede brugere

Psykiatrifonden: Sådan skaber vi tryghed for bekymrede brugere

DIALOG: Psykisk sårbare har været ekstra udsatte under corona, og det har gjort det svært at skabe trygge rammer for dem, fortæller Psykiatrifonden. En dedikeret projektleder har dog fundet en krævende, men succesfuld løsning på problemet.

Fem organisationer: Her er, hvad vi lærte af 2020

Fem organisationer: Her er, hvad vi lærte af 2020

Q&A: Lukkede grænser, nedlukning og digital omstilling har defineret 2020. Men året bød også på et boom i frivillighed og fællesskab, ekstra puljer, borgerrettighedsprotester og ikke mindst globalt sammenhold. Læs her, hvad fem af de største NGO’er tager med fra det forgangne år.