1,8 millioner danskere har haft digitalt hjemmekontor

HJEMME: En ny befolkningsundersøgelse viser, at danskerne trives godt med at arbejde hjemme, kun forbundet med arbejdspladsen digitalt.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Lisbeth Knudsen

Den gode og overraskende nyhed er, at danskerne i det store hele var klædt digitalt på til coronakrisen. Det lover godt for, at Danmark kan komme hurtigere igennem de økonomiske konsekvenser som følge af krisen

Camilla Rygaard-Hjalsted
Direktør, Digital Hub Denmark

Danskerne har med coronakrisen fået et historisk stort digitalt kompetenceløft på få uger. Ifølge en repræsentativ rundspørge i befolkningen mellem 18 og 67 år gennemført af Analyse Danmark for Digital Hub Danmark, så har 63 procent af de godt 2,8 millioner danske lønmodtagere eller knap 1,8 millioner lønmodtagere i et eller andet omfang været påbudt at arbejde hjemmefra.

Analysen viser i store træk, at danskerne har følt sig godt klædt på digitalt til at arbejde hjemme. At de i lyntempo har tilegnet sig nye digitale færdigheder, og at de for størstedelens vedkommende har fundet ud af det selv uden tilbud om uddannelse fra arbejdsgivers side.

Det er en helt unik dokumentation for digitaliseringspotentialet i Danmark. Vi er åbenbart blevet verdensmestre i videomøder, telefonkonferencer, webinarer og datadelingsprogrammer på et øjeblik.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00