Altinget og Dansk IT starter debatkonkurrence om tillid og transparens i det digitale samfund

KONKURRENCE: I samarbejde med Dansk IT lancerer Altinget en ny konkurrence om tillid og transparens i det digitale samfund. Skriv et debatindlæg med et konkret løsningsforslag og vind op til 10.000 kroner.

Foto: Colourbox
Simon Friis Date

Den fortsatte digitalisering af samfundet indebærer både muligheder og risici.

Der er gevinster at hente, hvis den moderne teknologi bruges til at effektivisere sagsgange, ensretter systemer eller bidrager til en øget retssikkerhed. Omvendt kan eksempelvis uhensigtsmæssig brug af persondata være med til, at tilliden mellem borger og myndigheder forværres.

Er du god til at få kreative idéer, og kan du formulere konkrete løsninger på, hvordan vi som samfund sikrer øget tillid og transparens i digitaliseringen af den offentlige sektor? Kan du både tænke og skrive, og brænder du for den digitale dagsorden?

Altinget arrangerer i samarbejde med Dansk IT en debatkonkurrence for dig, der er engageret i tidens vigtigste digitale spørgsmål og gerne vil være med til at præge løsningerne. Dansk IT udlodder pengepræmier til de tre bedste indlæg. Vinderen modtager 10.000 kroner i præmie, mens andenpladsen får 4.000 kroner, og tredjepladsen 2.000 kroner.

Du deltager ved at indsende et debatindlæg under hovedspørgsmålet "Hvordan sikrer vi, at den offentlige sektor i Danmark udnytter digitale muligheder og nye teknologier på en måde, så vi samtidig styrker tilliden mellem borgere og myndigheder og sikrer transparensen i fremtidens samfund?"

Indlægget må være mellem 800 og 1.000 ord og skal fokusere på at præsentere konkrete løsninger.

Indlæg skal sendes direkte Dansk IT's Kim Stensdal på [email protected] senest 1. november 2019. Gør i emnelinjen opmærksom på, at du deltager i debatkonkurrencen.

De indsendte debatindlæg vil blive vurderet af en jury, der består af:

  • Simon Friis Date, debatredaktør, Altinget
  • Rikke Hvilshøj, adm. direktør i Dansk IT
  • Stig Jacob Drejer, medlem af Udvalget for IT i den offentlige sektor i Dansk IT
Dokumentation

SÅDAN DELTAGER DU I KONKURRENCEN:

Send et debatindlæg med dit forslag til, hvordan vi sikrer tillid og transparens i det digitale samfund til Dansk IT's Kim Stensdal på [email protected]

Indlægget skal sendes senest 1. november 2019 og må være på mellem 800 og 1.000 ord.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00