Blockchain-udsatte brancher ser lyst på digital fremtid

FAGLIGT: Blockchain er et effektiviseringsværktøj, der kan koste mange job i både det offentlige og private. De ansattes organisationer er dog ikke bekymrede. Når gamle job forgår, opstår der nye, og det kan skabe nye muligheder for de ansatte, lyder meldingen fra HK, FSR og Djøf.

Det kan lige så godt være HK'ere, der designer fremtidens chatbots, siger forbundsformand Kim Simonsen.
Det kan lige så godt være HK'ere, der designer fremtidens chatbots, siger forbundsformand Kim Simonsen.Foto: Simon Læssøe/Ritzau Scanpix

Vi frygter slet ikke at miste arbejdspladser, hvis denne nye teknologi skulle blive en realitet, fordi HK’ere er opdraget til forandring og til at være nysgerrige på udviklingen.

Kim Simonsen
Forbundsformand, HK
Fakta
Fokus på blockchain 

I denne uge har både MM Next og Altinget: digital fokus på blockchain-teknologien. Hvad kan den egentlig bruges til – og hvem bruger blockchain i praksis?

Af Klaus Dalgas, Mandag Morgen

Udsigten til en ny teknologisk revolution med blockchain i både den offentlige og den private sektor får ikke de organisationer, hvis medlemmer umiddelbart vil blive berørt af teknologien, til at frygte for massearbejdsløshed. Tværtimod.

Både HK, FSR (danske revisorer) og Djøf ser lyst på den digitale fremtid, selv om det i høj grad vil påvirke netop deres medlemmers arbejdsvilkår.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00