Bredt flertal vil gøre identitetstyveri på Facebook og Tinder ulovligt: “Man tager børn og unges virkelighed alvorligt"

Der er bred opbakning fra Folketingets partier til et lovforslag, der fremover gør det muligt at straffe identitetstyveri på sociale medier med op til seks måneders fængsel. Straffeloven skal følge med tiden, lyder budskabet fra justitsministeren.

Regeringen og støttepartierne blev allerede i maj 2021 enige om at gøre identitetstyveri ulovligt. Torsdag tilkendegav de borgerlige partier deres opbakning til lovforslaget.
Regeringen og støttepartierne blev allerede i maj 2021 enige om at gøre identitetstyveri ulovligt. Torsdag tilkendegav de borgerlige partier deres opbakning til lovforslaget.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Fremover skal det kunne straffes med en bøde på 10.000 kroner eller op til seks måneders fængsel, hvis en person opretter en falsk profil på Facebook eller Tinder og udgiver sig for at være en anden.

Sådan lyder konsekvensen af et nyt lovforslag, som der var bred opbakning til blandt Folketingets partier ved førstebehandlingen torsdag.

Hidtil har det blandt andet været muligt at straffe personer, der udgiver sig for at være en anden på sociale medier, hvis formålet med identitetstyveriet har været økonomisk gevinst. 

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00