Dagens podcast: EU vil tvinge tech-giganter til at dele overskud med musikere

AJOUR: Kunstnere og medier ser ud til at få hjælp til at få fat i nogle af de mange annoncekroner, som de globale it-platforme som Youtube og Facebook genererer. Altingets kulturredaktør forklarer hvordan her.

Altinget: ajour på Soundcloud her | Abonner via iTunes her | RSS-feed her

Det har længe været et tema, hvordan musikere, filmmagere og andre kunstneres indtægt bliver sikret, når deres produkt bliver lagt gratis op på de populære globale platforme.

Det problem bliver adresseret i copyright-direktivet, der vil sikre, at flere annoncekroner fra platformene ryger i lommerne på producenterne.

Men sagen er omgærdet af stor debat og beskyldninger om fake argumenter og løgne. Modstanderne frygter nemlig, at direktivet risikerer at ødelægge internettet, som vi kender det i dag.

Den sag forklarer Altingets kulturredaktør nærmere om i dagens Ajour-afsnit.

Altinget: ajour på Soundcloud her | Abonner via iTunes her | RSS-feed her

Næste artikel Dagens podcast: Det er ikke længere dødens pølse at være it-politiker Dagens podcast: Det er ikke længere dødens pølse at være it-politiker
Hækkerup udskyder revision af logningsregler igen

Hækkerup udskyder revision af logningsregler igen

LOGNING: På et samråd torsdag anerkendte ministeren, at EU-retten kun tillader indsamling af telekunders data til brug for efterforskning, hvis indsamlingen er målrettet. Dermed varsler han også, at den lovgivning, hvor danske teleselskaber skal indsamle alt, bliver afskaffet.