EU er klar til afsluttende forhandlinger om datalov

Europa-Parlamentet har vedtaget sin holdning til Kommissionens forslag til en ny dataforordning, og nu ventes de endelige forhandlinger mellem Rådet, Parlamentet og Kommissionen snart at starte op. "Vi skal gennemføre det her hurtigt," siger EU-kommissær Thierry Breton.  

EU-kommissær for det indre marked, Thierry Breton, var med på pressemødet med Europa-Parlamentets ordfører for dataloven, Pilar del Castillo Vera, da de fortalte om parlamentets endelige vedtagelse og ændringsforslag til Kommissionens forslag til ny dataforordning. 
EU-kommissær for det indre marked, Thierry Breton, var med på pressemødet med Europa-Parlamentets ordfører for dataloven, Pilar del Castillo Vera, da de fortalte om parlamentets endelige vedtagelse og ændringsforslag til Kommissionens forslag til ny dataforordning. Foto: Alexis Haulot/Europa-Parlamentet
Sine Riis Lund

Det er blandt europæiske politikere blevet kaldt alt fra en gamechanger til et af de vigtigste lovgivningsinitiativer inden for digital politik i dette årti.

Og tirsdag vedtog Europa-Parlamentet så sin holdning til Kommissionens forslag til en ny dataforordning med stemmerne 500 for, 23 imod og 110 hverken/eller.

Nu forventes det, at trilogforhandlingerne sættes i gang inden for kort tid, og der er ingen tid at spilde, understregede EU-kommissæren for det indre marked på et pressemøde tirsdag.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00