DI: Udbudsprocessen for digital postløsning skal afsluttes

DEBAT: Igen og igen er der en tendens til, at det ender i en politisk diskussion om, at den bedste digitale løsning er én digital løsning. Det er sket under udbudsprocessen for den nye digitale postløsning, mener Dansk Industri.

Af Lars Frelle-Petersen
Direktør, Dansk Industri

Det er en spændende tid, som vi går i møde.

Vores digitale postkasse skal shines up, så den forbliver tidssvarende og brugervenlig for myndigheder, borgere og virksomheder.

Den eneste måde, hvorpå det kan lykkes, er ved at bede vores kompetente it-virksomheder om deres bud på fremtidens postløsning.

Det har et bredt politisk flertal gjort, og Danmark vil nu få den bedste løsning på markedet til en markant bedre pris, end tilfældet er i dag.

Det er konkurrenceudsættelsens lov – når flere søger målet, gør man sig endnu mere umage.

Vigtigt at løsninger taler sammen
Alligevel er der desværre en tendens til igen og igen at ende i en politisk diskussion om, at den bedste digitale løsning for alle altid er én digital løsning.

Vi skal have én postkasse. Vi skal have én sundhedsplatform. Eller skal vi?

Én løsning kan nogle gange være det rette valg, men det kan også være det modsatte. Og ofte er det i hvert fald, at det vigtigste er, at løsninger, der er relevante for hinanden, kan tale sammen. Offentlige som private. 

Hvis vi ikke fortsat insisterer på at tilrettelægge vores digitale udvikling af den offentlige sektor, så løsninger kan bruges både offentligt og privat, så de kan integreres til andre relevante systemer og platforme, så kommer vi ikke langt i længden med ønsket om et fremsynet, tidssvarende og internationalt anerkendt marked for verdens bedste digitale løsninger.

Al post vil havne ét sted
Uanset udfaldet af dette udbud og valget af vinder vil den nye postløsning fortsat sikre, at du modtager al post fra det offentlige ét sted.

Den nye postløsning åbner op for, at flere serviceudbydere af postløsninger kan få lov til at samle din offentlige post ét sted – og gerne sammen med dine regninger fra tømreren eller tandlægen.

Vi vil få en udviklingssituation, hvor også mindre techiværksættere vil kunne udvikle for eksempel en appvisning af din post, som passer lige præcis til dig og dit behov og i dine farver.

Det, synes jeg, er meget smart, fremsynet og noget, som vi kan glæde os til.

Lad nu udbudsprocessen finde sin afslutning til glæde og gavn for fremtidens Danmark.

Forrige artikel Journalister i EU: Forbrugerbeskyttelse gennemsyrer nyt regelsæt for copyright Journalister i EU: Forbrugerbeskyttelse gennemsyrer nyt regelsæt for copyright Næste artikel Auto-direktør: Teknologi og big data er nøglen til den bedste kollektive trafik Auto-direktør: Teknologi og big data er nøglen til den bedste kollektive trafik