EU foreslår nye cyberregler for digitale produkter: “Det er et wake-up-call”

EU-Kommissionen fremlægger for første gang obligatoriske cybersikkerhedskrav for en bred vifte af digitale produkter. International erhvervsorganisation advarer mod "omfattende bureaukrati".

De nye cyberregler lukker et væsentligt juridisk hul i EU, forklarede Margarítis Schinás, næstformand med ansvar for fremme af vores europæiske levevis, på et pressemøde fra EU-Kommissionen torsdag.
De nye cyberregler lukker et væsentligt juridisk hul i EU, forklarede Margarítis Schinás, næstformand med ansvar for fremme af vores europæiske levevis, på et pressemøde fra EU-Kommissionen torsdag.Foto: Aurore Martignoni/EC - Audiovisual Service
Sine Riis Lund

Computerspil, smartphones, computere, legetøj og kaffemaskiner er blandt de produkter, der kan blive omfattet af nye EU-regler for cybersikkerhed.

For første gang foreslår EU-Kommissionen at indføre obligatoriske cybersikkerhedskrav for digitale produkter, der blandt andet vil skulle igennem godkendelsesprocesser, før de kan sælges og bruges på EU-markedet.

“Det, vi præsenterer i dag, er et wake-up-call,” sagde Margarítis Schinás, næstformand med ansvar for fremme af vores europæiske levevis, på et pressemøde torsdag.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00