EU-Parlamentet vil beskytte kryptering og undgå masseovervågning i CSAM-forslag: “Vi mangler svar på, hvordan man så vil løse problemet” 

Red Barnet og Digitalt Ansvar er skuffede over de ændringer, som LIBE-udvalget i Europa-Parlamentet ønsker at lave til Kommissionens tiltag mod spredning af materiale med misbrug af børn online. It-Politisk Forening roser derimod udvalget for at have sagt "klart nej til masseovervågning". 

Der var begejstring at spore blandt flere europa-parlamentsmedlemmer, da et stort flertal stemte for en holdning, der blandt andet vil beskytte krypterede tjenester. Her ses svenske Tomas Tobé og det spanske EPP-medlem Javier Zarzalejos, der har ledet forhandlingerne i udvalget om Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender.
Der var begejstring at spore blandt flere europa-parlamentsmedlemmer, da et stort flertal stemte for en holdning, der blandt andet vil beskytte krypterede tjenester. Her ses svenske Tomas Tobé og det spanske EPP-medlem Javier Zarzalejos, der har ledet forhandlingerne i udvalget om Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender.Foto: Europa-Parlamentet
Sine Riis Lund

Børnene bliver taberne, hvis Europa-Parlamentet får sine ændringer ført igennem til Kommissionens forslag, der skal bekæmpe seksuelt misbrug af børn online.

Det mener både Digitalt Ansvar og Red Barnet, efter Parlamentets udvalg om borgernes rettigheder og retlige anliggender (LIBE) denne uge har vedtaget sit forhandlingsmandat.

“Set fra et børnebeskyttelsesperspektiv er det her en forringelse, hvor det ikke virker til, at man helt tager højde for, hvad der sker af spredning, og hvad der er effektfulde indsatser,” siger Per Frederiksen, psykolog i Red Barnet.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00