Formand for nationalleksikon: Kunstig intelligens udfordrer ældgamle standarder for sikker viden

Der er fare for, at den hurtige udvikling af kunstig intelligens og chatbots vil føre til yderligere spredning af desinformation i samfundet. Sådan lyder advarslen fra formanden for Lex.dk, som efterspørger politisk debat og nye tiltag.  

"Der bliver investeret milliarder i kunstig intelligens, og vi bliver nødt til at opruste platforme, som arbejder målrettet med at sikre valid og sikker information.”
"Der bliver investeret milliarder i kunstig intelligens, og vi bliver nødt til at opruste platforme, som arbejder målrettet med at sikre valid og sikker information.”Foto: Florence Lo/Reuters/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Brugen af kunstig intelligens og såkaldte chatbots til informationssøgning udfordrer århundreders gængse standarder for sikker viden.

Teknologien rummer enorme muligheder. Men den skal debatteres og tøjles politisk for ikke at sprede store mængder desinformation i samfundet.

Sådan lyder det fra Joachim Malling, som er bestyrelsesformand for Lex.dk, hvis hovedformål er at formidle pålidelig viden skrevet af forskere og fagfolk.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00