Hjort afviser kritik af ny cyberlov: Debatten er skæv

LOV: Center for Cybersikkerhed er ”fatalt fejlanbragt” i efterretningstjenesten, og ny lov giver alt for vide beføjelser. Sådan lyder kritikken, som forsvarsministeren afviser. Han kritiserer også de kritiske høringssvar, som ellers har ført til en række ændringer.

"Jeg mener, vi med dette lovforslag har fundet en passende balance mellem hensynet til retssikkerheden og hensynet til at beskytte Danmark mod cyberangreb," sagde forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen ved førstebehandlingen af L 215.
"Jeg mener, vi med dette lovforslag har fundet en passende balance mellem hensynet til retssikkerheden og hensynet til at beskytte Danmark mod cyberangreb," sagde forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen ved førstebehandlingen af L 215. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kasper Kaasgaard

Da den nye lov om Center for Cybersikkerhed i sidste uge blev fremsat i Folketinget, var det en opblødet version af det oprindelige forslag.

En lang række organisationer havde nemlig i skarpe vendinger kritiseret regeringens oprindelige forslag, herunder Dansk Industri. De frygter, at Center for Cybersikkerhed (CFCS) får for fri adgang til virksomheders følsomme data i kampen mod cyberkriminelle.