IDA: To forslag fra SF er afgørende for tilliden til digitaliseringen

Datatilsynet bør rykkes væk fra Justitsministeriet, og Dataetisk Råd skal være høringspart på al lovgivning, der har digitaliseringspolitiske elementer i sig, skriver Grit Munk.

Begge dele er befordrende for, at vi som samfund er bedst muligt rustet til at vurdere og afbøde eventuelle negative konsekvenserne af den omfattende digitalisering, som forventes at tage yderligere fart i de kommende år,
skriver Grit Munk.
Begge dele er befordrende for, at vi som samfund er bedst muligt rustet til at vurdere og afbøde eventuelle negative konsekvenserne af den omfattende digitalisering, som forventes at tage yderligere fart i de kommende år, skriver Grit Munk.Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Grit Munk

Det har længe været fast praksis, at Folketinget foretager beregninger af de økonomiske, miljømæssige og administrative konsekvenser af al ny lovgivning.

Det skal sikre, politikerne er klædt bedst muligt på til at tage stilling til fordele og ulemper ved eksempelvis nye anlægsprojekter eller skærpede klimakrav til virksomhederne.

Efter flere års tilløb er der nu udsigt til, at dataetik og beskyttelsen af borgernes personlige data rykker op i samme klasse, når ny lovgivning skal vedtages.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00