KL-direktør: Teknik- og miljøområdet er særlig egnet til at blive disruptet

INTERVIEW: Nogle sektorer er mere velegnede end andre til at blive udsat for teknologisk disruption. Og fra et kommunalt perspektiv er teknik- og miljøområdet et godt sted at starte, fordi det ikke er belastet af mange personfølsomme oplysninger, forklarer KL-direktør Laila Kildesgaard.

Foto: Maria Tuxen Hedegaard
Klaus Ulrik Mortensen

Man skal ikke tro, at det bare er at knipse med fingrene. Eksempelvis forsøgte Odense Kommune sig med at sætte chips på hjemløse. Det gjorde det muligt at se, hvordan de bevæger de sig i byrummet, og beslutte, hvor man skal placere herbergerne. Men så melder spørgsmålet sig, hvorvidt man skal koble de geografiske oplysninger med, hvem der er i alkoholbehandling. Og så vil fagområder blive koblet på tværs, og så opstår præcis samme dilemmaer.

Laila Kildesgaard
Direktør, KL

Man skal træde varsomt, når man drømmer om fremtidens komme. Og især, når man fantaserer om, hvordan ny teknologi kan forandre det velfærdssamfund, som vi alle kender.

Det måtte KL sande efter at have bestilt en rapport fra konsulentbureauet Dare Disrupt, der kom for skade at fremhæve Cambridge Analyticas arbejdsmetoder som et eksempel til efterfølgelse.

Alligevel stillede KL's direktør Laila Kildesgaard sig op foran de anslåede 755 deltagere på årets teknik- og miljøtræf i Aarhus til en snak om morgendagens teknologi.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00